St.Bernardus Tripel is een traditioneel abdijbier, gebrouwen volgens de klassieke ‘Tripel’ stijl. In de streek rond Watou noemt men de Tripel ook vaak een ‘Bernadetje’, voorwaar een mooie verwijzing en hommage aan Bernadette, de jongste dochter van Evariste Deconinck.
Soort: tripel
Kleur: Goud
EBC: 13
Gisting: Hoge gisting
Smaak: St.Bernardus Tripel heeft een licht zoet aroma en een bloemige, fruitige smaak waarbij bitter en zoet elkaar perfect in harmonie houden. Dankzij de aangename hoppigheid heeft het bier een zaligmakende rondheid in de mond en heeft het de uitstekende combinatie van zowel dorstlessend als eetlustopwekkend te zijn. Een enorm toegankelijk bier met een verrassend licht karakter.
Uitzicht: St.Bernardus Tripel is een blond bier, met een uitnodigende gouden tint en een imposante, satijnzachte schuimkraag.
Alcoholpercentage (ABV): 8.00%
Densiteit (Plato): 18.00°P
Aanbevolen schenktemperatuur: 4 - 8 °C
Verpakking fles: 33cl, 75cl
Verpakking vat: 20l
Minimale houdbaarheid: 2 jaar (fles) / 1 jaar (vat)
Bitterheid (EBU): 25
Foodpairing: Door zijn discrete bitterheid zeer geschikt voor recepties of als aperitief. Deze Tripel past zeer goed bij gevogelte of als smaakmaker bij hartige hapjes.